Prins Norrgård

180701prinsnorrgard
Valack född 2012-03-19                               Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike
e. Zola Boko
u. Princess Norrgård
ue. Fast Photo
Ägare: Broby Norrgård AB, Kungsör
Uppfödare: Broby Norrgård AB, Kungsör

181206
Känns jättefin för dagen och senast trodde jag att vi skulle få ledning men laddade lite för mycket så han slog ihop och galopperade. Han startar igen när det finns passande lopp men tyvärr ser det lite klent ut med det.

181106
Är kvitt sin hovböld och har gått rejäl träning en längre tid. Eventuellt blir det start på Bollnäs den 15:e eller i alla fall dagarna runt det.

181003
Åkte oturligt på en hovböld när han skulle starta och det har tagit lite lång tid för den att läka. Nu är han på gång igen men behöver något skarpare jobb innan vi kollar i propositionerna.

180903
Gick jättebra för Nicklas med lite krafter sparade men senast blev det lite för tufft så det ebbade ut. Han känns jättefin för dagen så han startar igen inom kort.

180801
Har inte riktigt fått de löpningarna han vill ha men känns väldigt fräsch och fin för dagen. Det har blivit tuffa lopp i tredjespår så jag hoppas det vänder lite och på söndag har han ett bra läge.

180703
Blev lite överladdad i första starten på länge men gick helt ok och var betydligt bättre senast. Det fattas fortfarande lite men han gick i tredjespår sista 800 och kändes kanon så det var roligt. Nu försöker vi att starta på kontinuerligt.

180601
Har varit jättefin en längre tid men har tyvärr inga passande lopp men jag tror han får starta på Rättvik den 11:e.

180502
Har gått några riktigt rejäla jobb på slutet och känns fin för dagen. Han behöver ha någon genomkörare innan det är dags men eventuellt blir det start i maj-juni.

180401
Börjar få gå lite lättare jobb och det ser jättebra ut än så länge. Han har inte gått några tider att tala om men allt ser fint ut.

180302
Har börjat skritta efter operationen och det tar den här månaden innan han är i full träning igen.

180206
Gick väldigt bra på Solvalla till 100 kvar och efter loppet markerade han lite så vi kollade upp honom och det visade sig att han hade en benflisa i en kota som vi har opererat bort.

180101
Har varit jättefin i träning men tyvärr inte fått någon utdelning på slutet. Senast kändes han jättefin tills jag fick byta spår och ta i honom och sedan hände inte så mycket. Han tränar bra och får eventuellt starta på Solvalla den 10:e.

171201
Var jättebra på Bollnäs som fyra men senast var han lite sämre. Det kan nog bero på att han fick gå först och att det slet mycket på fötterna. Vi tar nya tag i mitten av månaden.

171103
Har äntligen fått den utdelning som vi väntat länge på och det är för jäkla skönt. Han känns jättefin i jobben efter det så han får starta i något mer billigare lopp innan vi tänker på V75.

170929
Känns bra i jobben men har inte fått den riktiga utdelningen utan det har varit dåligt tempo i loppen och snabba avslutningar så det är lite orättvist mot honom. Han känns jättefin så vi startar troligtvis under marknadsfredagen.

170831
Har inte haft någon vidare tur på slutet men formen är bra. Senast hade vi innerspår och det blev för långt fram när det inte var något tempo. Vi glömmer den starten och letar nya lopp.

170801
Var det inget tryck i på Gävle i uttagningen till Amatör-SM och på Romme galopperade han bakom bilen men gick sedan fantastiskt bra. Jag hoppas att det lossnar för honom så vi får en rolig höst för det känns att det finn mycket kvar.

170703
Känns fantastiskt fin i träning men har fått ut för lite när vi har startat. Jag hoppas det lossnar snart för han känns riktigt alert i träning. Senast blev det omstarter så han galopperade men upphämtningen var av bästa märke och han startar på tisdag igen.

170601
Känns kanonfin i träning men oturligt nog felade han direkt när Tina körde så vi fick ingen värdemätare vart han står. Vi tar nya tag på Romme den 2:e.

170501
Var en besvikelse när vi årsdebuterade med tanke på hur han har vintertränat. Vi tog prover efteråt och det visade en liten inflammation så det kan vara magen som spökar. Han får därför en annan foderstat nu.

170331
Har tränat obehindrat hela vintern och våren och känns väldigt stark och rejäl så han kommer att starta inom kort.

170301
Har fått en rejäl vinterträning och det känns på honom. Han har gått ett par rejäla jobb men behöver något till innan det blir årsdebut i månadsskiftet.

170202
har vi lättat upp träningen på nu och angår lite rejälare intervaller och allt går enligt planen.

170101
Har vi fräschat upp och han har gått tryckvagnsträning efter det. Han får rejäl vinterträning hela januari och tanken är att han ska komma ut i mars.

161202
har jobbat jättebra men gav upp helt senast. Vi tog blodprov men det visade inget allvarligt så det kan vara så att han är känslig för banunderlag så nu tränar vi för nästa säsong.

161101
Har känts fin efter att han blev åtgärdad men tyvärr blev banan som den blev på Romme och han fick inte det fästet han behöver helt enkelt. Nu letar jag ett lämpligt, vanligt lopp åt honom.

161004
Var bra på Solvalla och gick ett rejält slutvarv och gjorde det även i finalen men det ebbade ut lite sista biten och han var inte helt till sin fördel. Efter den starten har han åtgärdats i en hovled.

160905
Har utvecklats riktigt bra men på Örebro laddade jag med honom och det tålde han inte. Senast fick han dock visa att han är bra för klassen och det är roligt att det har lossnat för honom för jag har känt att han är en bra häst.

160802
Har varit fantastiskt fin på slutet och senast flög han fram utan skor. Han går mot en spännande höst.

160630
Har gjort det jättebra i alla starter på slutet och näst senast vann han helt okörd och senast blev det inget lätt lopp. Han känns bra så vi siktar in oss på hemmaplan på V75.

160531
Skötte sin första start som valack galant och vann på ett jättebra sätt. Han kommer mer och mer och jag tror han går en fin sommar till mötes.

160502
Är kastrerad och tränar jättebra för dagen. Han behöver säkert något snabbare jobb innan vi anmäler.

160331
Blev lite störd efter start och galopperade senast men gick jättebra efter det. Han startar igen den 7:e.

160229
Var helt ok i årsdebuten men slog sig lite på armbågen så han tog inte ut sig helt. Vi ska fixa det och anmäla igen.

160203
Har fått ta en liten paus och vintertränar bara. Det löser han med bravur.

160102
Har jag väntat på att polletten ska trilla ner och äntligen fick han utdelning med en seger senast. Nu beror det på vad vi får för underlag att träna på om han ska göra en start till eller börja vinterträna.

151202
Är en häst med otroligt bra kapacitet men det har strulat mycket med honom. Tanken är att starta några mer gånger innan vi sätter honom i vinterträning och jag hoppas han får visa vad han kan.

151101
Har vi behandlat två gånger och han känns faktiskt riktigt fin för dagen. Tanken är att göra två, tre starter så länge banorna är bra så han får lite mer tempo i kroppen inför nästa säsong.

151001
Var en liten besvikelse när vi startade. Han känns väldigt fin i jobben men vet kanske inte riktigt vad det går ut på och det var bara orutin när han felade senast. Han gick bra efteråt men var inte riktigt bra i jobb inför morgondagens start så vi behandlade honom och strök.

150903
Var jättebra på Gävle men skulle uträtta sina behöv i sista sväng så det blev för mycket att tänka på och han tappade farten. Han fick sedan problem med ena kotan så jag fick stryka men det har gått över nu och han känns klart bra i jobben. Tanken är att starta på Romme den 11:e.

150803
Debuterade på bästa tänkbara sätt och gick ett väldigt starkt slutvarv. Han känn som en häst av rätta sorten och han skulle ha startat igen men hade dåliga karleder så jag ville inte chansa utan strök honom. Vi tar nya tag och hittar ett lämpligt lopp i mitten av månaden.

150706
Har jobbat på bra en längre tid och jag har stora förväntningar på honom när han kommer ut och han kommer att debutera på Rättvik idag.

150602
Är riktigt fin för dagen och jag har kört något skarpare jobb efter kvalet. Han svarade fint på det och är startklar så jag ska leta lopp till månadsskiftet.

150502
Har släppt till rejält på slutet och vuxit till sig. Han känns allmänt fin och gick kvalet på ett bra sätt. Han behöver kanske något skarpare jobb innan vi tänker på debut.

150401
Har tränat på som planerat på sistone och vi har kört 1.23 på ett bra sätt. Kval ligger inte allt för långt borta och det blir nog i början av maj.

150302
Har vuxit rejält och blivit jättefin men vi skyndar långsamt. Han kommer säkert att bli jättefin i sommar men nu när banorna inte är de bästa tar vi det lite lugnt.

150202
Har börjat släppa till ordentligt nu och känns stark och rejäl. Vi har inte kört några snabbare farter utan bygger fortfarande.

150107
Börjar släppa till ordentligt och känns jättefin för dagen. Vi skyndar dock långsamt och han går en tung träningsperiod nu.

141205
Börjar släppa till ordentligt efter sin växtperiod med lite tjocka ben men nu känner jag igen honom igen. Vi skyndar långsamt och börjar köra lite tempo när banorna blir lite bättre.

141101
Har kommit in i en rejäl växtperiod och är allmänt knölig för dagen. Han tas därför lugnt och vi kör rejäla motionsturer ett tag.

141002
Kom in i en liten växtperiod och var lite tjock i benen så vi har tagit det lite lugnare en period. Om allt ser bra ut blir det eventuellt kval i månadsskiftet.

140831
Har vi kunnat träna på med och han följer schemat. Han springer lätt sina 1.23-1.23-tider.

140804
Gör allt rätt och det är ett otroligt driv i honom. Han springer med lätthet 1.25.

140702
Utvecklas hela tiden och springer lätt 1.25. Han går premie den 14:e.

140602
Har jag klämt några 1.25-repor med och det känns som en riktigt fin häst. Jag hoppas han får hålla sig hel och vi kör premielopp under juli.

140502
Är en jättefin häst som gör allt man begära av honom. Han är premieklar så vi tar det i slutet av månaden.

140401
Gör sina jobb på ett riktigt bra sätt och känns stark och rejäl. Jag tänkte mig att köra premielopp i månadsskiftet.

140304
Är en stor och rejäl häst som har blivit jättefin senaste månaden. Vi har kört 1.35 med honom på ett bra sätt.