Todd Tabac


Valack född 2008-04-27                           Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike
e. Brännapål
u. Modd Tösen
ue. Braute
Ägare: Ulf Bjurman, Axelsson, Bonde & Palm
Uppfödare: Gerth-Ove Karlsson, Heby

181206
Galopperade senast när det blev ett störningsmoment från start och han blev alldeles för ivrig. Han känns jättefin för dagen och startar på men han är tyvärr väldigt osäker.

181106
Var jättefin som tvåa och senast galopperade han med en fin slant på gaffeln vilket var lite snöpligt. Han startar när det finns passande lopp och kommer att tjäna fina pengar i vinter.

181003
Har skött sig i loppen och gått bra men haft otur. Jag hoppas att han kommer att tjäna fina slantar nu under hösten.

180903
Har faktiskt gjort två bra lopp men haft lite oflyt och nu har vi inga startpoäng så han startar när han kommer med.

180801
Har gjort det bra utan att få pengar och han går sina 1.27-tider men har inte riktigt fått till det. Det är lite surt för han är värd lite mer utdelning än han fått och hans tartar på när det finns passande lopp.

180703
Strök jag för halsproblem på Lindesberg och sedan på Bergsåker galopperade han utan anledning men gick helt ok på en 1.27-tid. Han får kanske ta det lite lugnare nu och gå ut i höst igen när det inte går lika fort i loppen.

180601
Är sig lik och det var surt i långloppet då han flög helt omotiverat med en fin peng på gaffeln. Han känns väldigt fräsch och fin så det är bara huvudet som ska vara med.

180502
Förvånade mig väldigt och gjorde ett kanonlopp som tvåa och visade att det inte är slut än. Senast blev han alldeles för pigg när Linda skulle ut och köra, därav galoppen. De får en ny chans tillsammans på Hagmyren på söndag.

180401
Har blivit kvitt sina muskelproblem och har jobbat bra. Jag körde ett skarpare jobb och då avslutade han 1.27 sista 500 och nu ska han starta imorgon.

180302
Har muskelvärdena strulat för hela vintern och det är först nu i månadsskiftet som vi fick besked att det var bra. Nu får han gå in i en träningsperiod.

180206
Har inte alls varit sig lik och det har strulat med blodvärdena så han har tagit det lugnt hela månaden.

180101
Kom aldrig in i loppet på Färjestad utan fick springa i ingenmansland och var inte lika inspirerad. Han gick i alla fall felfritt så det var något positivt och det är hans årstid nu så han får starta på.

171201
Har inte varit riktigt till sin fördel men efter behandling av kiropraktor känns han mer avslappnad och fin. Det är hans årstid nu så han får starta på.

171103
Gick jättebra senast på en kanontid men fick tyvärr inga pengar. Vi anmäler och hoppas att han kommer med på Bollnäs den 14:e.

170929
Var jättebra senast efter ett tungt slutvarv i tredjespår och han får starta på när det finns passande lopp.

170831
Har skött sig riktigt bra i två starter förutom senast då han fick rejäl mjölksyra så den starten är det bara att glömma. Han startar igen när tillfälle ges.

170801
Var helt omöjlig på Rättvik och var inte alls i harmoni. Gången efter på Romme gick han kanonbra med nytt rekord och felfritt och han är en humörshäst som får starta när det finns lämpliga lopp.

170703
Har fallit tillbaka i gamla synder. Han känns jättefin men är småstressad i snäva situationer och har därför galopperat bort mycket pengar på slutet. Vi kommer igen och han får starta på.

170601
Fick ett kanonlopp senast i Rättvik men då föll han tillbaka i gamla galoppsynder när jag skulle avancera 600 kvar. Han hade varit långt framme annars men vi startar på.

170501
Har gjort jättebra lopp på slutet utan att få utdelning och senast gick han 27,2 sista varvet i tredjespår. Han har blivit mycket stabilare och vi startar på.

170331
Står alltid hopplöst till nu när det är fasta propositioner. Det känns orättvist för han är fin och igår gick han jättebra men det blir lite störningsmoment och det klarar han inte när det går såpass fort.

170301
Är en helt annan häst sedan han kom tillbaka och det var fantastiskt kul att han fick vinna. Han känns otroligt fin i jobben så han kommer att tjäna fina slantar även framöver.

170202
Har gått felfritt i två starter och tycker att det är riktigt roligt att tävla igen. Han gnider nog åt sig fina pengar om han fortsätter så här.

170101
Känns så mycket finare efter att han kom tillbaka och har tagit alla prover på honom och det är inget konstigt. Vi ska lägga om träningen så det blir intressant att se om det sitter i huvudet eller om han har kvar någon tävlingsgnista.

160102
Har det inte funnits några lopp åt men han känns som vanligt i träning så vi får se om det kan bli någon start framöver.

151202
Gjorde ett av sina bästa lopp när han gick i tredjespår hela vägen men föll tillbaka i gamla synder senast. Vi tränar på.

151101
Har bra kapacitet men men svårt att gå felfritt. Vi får försöka komma in i matchen nu när det blir vinter och det går lite långsammare i loppen för han har är inte beroende av några speciella banförhållanden eller så.

151001
Tog två små galopper och tappade ganska mycket på det senast och skulle ha startat på Solvalla men hade lite förhöjd temp. Det beror säkert på att han börjar sätta vinterpäls så det är inget allvarligt.

150903
Öppnade klart mycket bättre senast men det gick för fort så han galopperade av den anledningen. Jag hoppas Linda kommer iväg skapligt för då kan han vara långt framme på lördag.

150803
Har faktiskt varit jämn och säker på slutet och gått bra tider. Jag hoppas vi får ett bra läge och det inte händer så mycket under loppet för han är värd en större framgång.

150706
Fick återhämta sig en stund och var ute den 18:e men slog på en galopp från start som vanligt. Han gick dock bra efter det.

150602
Har fått en paus och gjort lite annat och känns klart fin för dagen. Siktet är inställt på att starta på hemmaplan den 18:e så han ska få några rejäla banjobb innan det.

150502
Fick starta mycket en period och det slet på honom så han fick en välförtjänt vila och ladda batterierna.

150401
Blev lite ivrig när en utvändig häst kom och pressade senast och när Leif skulle lyfta ut honom galopperade han bort en fin slant. Senast galopperade han helt omotiverat men gick ett dunderlopp efter det. Jag gör lite småjusteringar och felfri vet vi att han är med och gör upp om det.

150302
Blev lite sliten så han har fått en period att ladda batterierna. Han känns riktigt alert igen och startar när tillfälle ges.

150202
Blev lite sliten efter Färjestadsstarten och har fått ta det lugnt och må gott. Nu går han sina rejäla motionsturer igen.

150107
Har gjort det bra men det är synd att han inte har fått vinna med såpass många bra insatser. Det känns att han kommer att sätta dit dem.

141205
Har faktiskt skött sig riktigt bra i tre felfria lopp på slutet men senast var det alldeles för tufft motstånd. Han känns fräsch och fin så han får starta på under vintern.

141101
Har galopperat mycket på slutet men det har varit små tillfälligheter. Det räcker att han blir lite generad men vi får nöta på och leta lopp. När han går felfritt tjänar han sina pengar.

141002
Behandlade vi efter senaste starten och jag hoppas att det gör susen för han har mycket mer pengar att hämta.

140831
Hade vi inget direkt flyt med i Dubbelcupsfinalen utan galoppen får jag ta på mig då jag blev för ivrig när lucka kom. Han känns stark och rejäl så vi anmäler på.

140804
Har gjort det jättebra på slutet och är jämn och säker. Han känns bra och startar nästa gång på Romme den 22:e.

140702
Känns precis som vanligt och har hållit sig otroligt fräsch och fin. Det är bara att huvudet ska vara med och polletten ska ramla ner men han nöter på bra.

140602
Fick äntligen till det och det var jätteroligt. Det känns faktiskt som han börjar stabilisera sig och han kommer att tjäna fina pengar under sommaren.

140502
Gjorde ett kanonlopp för mig i Gävle som trea på en bra tid men när Linda körde honom var han inte alls lika fin. Han är ojämn men har bra fart och snart sitter den där. Nästa start blir den 11:e.

140401
Blev tyvärr störd till galopp senast när Linda körde men upphämtningen var av bästa märke och han gick jättefort som fyra. Någon gång ska väl polletten ramla ner och nästa start blir eventuellt på Rättvik den 15:e.

140304
Provade vi i monté och trodde att det skulle göra honom gott men han spände sig när det blev allvar och galopperade även då. Han tränar jättebra och jag ska ändra lite på utrustningen så får vi se om det hjälper. Det finns bra fart i honom.

140202
Har gjort det bra utan att få sätta prickern över i:et förra året. Nu får han fått en liten paus och ladda om batterierna och han kommer ut igen i månadsskiftet.

140101
Går jämnt och bra men får aldrig riktigt till det. Senast var det för lågt tempo så han blev het och galopperade. Han känns dock riktigt fin så han får starta på.

131202
Strulade det för senast då han blev generad till galopp och han hade slutat långt framme annars. Han har varit väldigt nyttig utan att få vinna så jag hoppas han får avsluta året med att sätta pricken över i:et för det är han värd.

131101
Gör jättebra prestationer var och varannan gång så snart sitter fem-ettan där.

131001
Var jättebra som uppanmäld i Martinssons minne men det blev för tätt mellan starterna för han var sig inte alls lik senast. Det måste gå minst två veckor mellan starterna så nästa framträdande blir på Romme den 19:e.

130904
Tycker jag har stabiliserat sig sig och gått riktigt bra på slutet och det känns som han blir mentalt starkare också. Han får starta på i höst och vinter.

130802
Börjar bli stabilare och stabilare och håller sig på benen så snart sitter segern där.

130701
Har inte haft några riktigt bra lopp så han fick gå ut mot hårdare motstånd och skötte sig med bravur och gick även felfritt. Han startar på under sommaren och vi försöker även varva lite med monté.

130601
Tycker jag har gjort det bra på slutet. Han är strulig men när han väl fungerar kan han springa under 1.30 och det visade han senast. Han får starta på och polletten ramlar ner sakta men säkert känns det som.

130501
Var klart bra senast och det känns som han har mognat lite i psyket. Nu fanns det inga lämpliga lopp så jag tog ut honom i ett riktigt getingbo på hemmaplan och då får han en tuffare genomkörare.

130402
Har gjort två bra starter efter vinterträningen och känns klart mycket bättre nu. Jag hoppas att ettan kommer när som helst och han får starta på under våren.

130228
Känns klart bra efter vinterträningen och vi har kört ett banjobb. Jag kör igång honom den här månaden och hoppas att polletten ramlar ner och han inte är lika hetsig som tidigare.

130203
Börjar krypa ur skinnet efter en period av tung träning och jag ska börja köra lite tempojobb. Det dröjer någon vecka till innan han kommer ut men han känns riktigt laddad och fin för dagen.

130101
Är vår strulputte som skulle ha haft mycket mer på kontot om han hade gått felfritt i några starter. Han går enbart vinterträning nu och vi laddar batterierna för nästa säsong.

121202
Har galopperat bort mycket pengar men i de tre senaste starterna har det inte varit hans fel utan han har blivit småstörd och haft stolpe ut. Han får göra någon start till innan vi tar ett vinteruppehåll och bygger upp honom inför femårssäsongen.

121101
Tycker jag var klart bra i B-loppet då han galopperade med segern klar men ställde sig och räddade fjärdeplatsen. Vi vet att det är en fartfylld häst så jag hoppas han får visa det framöver.

121003
Hade jag gjort en del ändringar på när vi körde jobb senast och det fungerade riktigt bra då. Nu hoppas jag han sköter sig i lopp för han har galopperat bort mycket pengar. Tanken är att jag ska anmäla honom till Romme nästa gång.

120903
Har fått en riktigt tung träningsperiod och var ner till banan och gick klart bra. Han var inte alls lika spänd som han brukar men jag vill gärna se att han sköter sig i lopp också. Om poängen räcker startar han på Romme den 14:e.

120803
Finns det hur mycket fart som helst i men han är en strulputten. Senast galopperade han i en snabb öppning och han är inte tom på de tiderna han går. Nu får han en tung träningsperiod så får vi se om han lugnar ner sig lite.

120701
Känns stark och rejäl och jättefin i jobben men när det blir lopp spelar nerverna honom ett spratt. Om vi bara får bukt med det har vi en häst som kan springa fort.

120531
Var riktigt bra vid segern i början av månaden med galopp i första sväng och ett otroligt bra slutvarv. Han kändes klart mycket stabilare men måste bli ännu bättre från start och hela första varvet. Han börjar lära sig sakta men säkert och han får starta på så hoppas jag han stabiliserar sig.

120430
Har vi bytt miljö på och det har gjort honom gott för nu känns han avslappnad och fin i jobben. Han kommer förhoppningsvis ut på Romme på söndag och jag hoppas han får visa sin höga kapacitet.

120401
Provade jag med Jorma men det hjälpte inte. Han blir stressad och jag hade bytt utrustning till Färjestadstarten men då blev han hostig och fick strykas. För dagen tas han därför lugnt.

120301
Tycker jag har känts jättefin i uppbyggnaden men det knyter sig för honom när det blir allvar. Jag ska göra lite korrigeringar för det här är en häst som har bra fart i kroppen.

120131
Känns bara bra i träningen och har varit inne i en riktigt tung period. Han har gått ett 1.35-jobb på ett bra sätt och ska nog årsdebutera den 10:e.

111231
Känns riktigt fin för dagen och han sköter sin träning på bästa sätt. Han får gå tung träning hela januari innan vi börjar köra tempo.

111130
Känns riktigt på hugget för dagen trots att han bara går vinterträning. Han varvar tung träning med lite dressyrpass och det känns att det gör honom gott.

111031
Har stressat upp sig på slutet och senast satte han inte en fot rätt utan galopperade direkt. Det finns bra fart i honom men nu ställer vi av honom för den här säsongen och laddar för nästa år. Vi vet att vi har en bra häst men polletten måsta ramla ner.

110930
Gjorde ett kanonlopp senast men fick ändå inte sätta nosen först. Det känns som han utvecklas för varje start och med en vinter till kan det bli riktigt roligt. Han startar på fredag och jag tror inte han är helt borta.

110831
Vann plättlätt näst senast och kändes riktigt rejäl men senast blev det kanske lite för tätt mellan starterna och det knöt sig lite från början. Han gick ändå underkant 1.32 sista varvet och får starta på i höst och få mer kött på benen så blir det bra till nästa säsong.

110731
Tycker jag det börjar släppa för mer och mer och loppet som han gick har fört honom framåt betydligt. Han startar igen på fredag och det ska bli intressant att se var han står. Vi har kört 1.35 på ett bra sätt.

110630
Har tränat på bra en tid och felade tyvärr på bortre långsidan i debuten. Han måste ha lite mer rutin och det känns som att han kommer bli bra med tiden.

110531
Börjar närma sig start tycker vi och han har varit nere i 1.35-tider bitvis. Eventuellt blir det debut på Bollnäs den 30:e.

110430
Känns riktigt rejäl för dagen och springer sina 1.40-tider, Vi väntar nog med debuten till juni-juli när de värsta har varit ute så tar vi upp kampen med dem i sommar.

110331
Blev generad i första sväng i kvalet och tog några galoppsteg men gick sedan bra med 1.42 sista varvet. Han kan snabbare men vi skyndar långsamt och han är en fin häst som kommer ut lagom till midsommar.

110228
Tycker jag känns riktigt bra för dagen och siktet är inställt på kval vid Rättviks årspremiär. Jag har kört 1.40 bitvis med honom så springa kan han.

110131
Gör allt rätt och har fått lite mer intervalltränig efter en tids mängdträning. Vi har inte kört fortare än 1.50 men det löser han helt utan problem.

101231
Är en väldigt trevlig häst med bra klipp i steget och det ska bli intressant att följa honom. Han har bara gått rejäla långsamturer sedan han kom till mig men kommer att gå sitt första banjobb i mitten av månaden.