Calvados Hornline

150727calvadoshornline
Valack född 2011-06-08                           Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike
e. Zerberus
u. Yanice Hornline
ue. Like a Prayer
Ägare: SILJANS CALVADOS HB, Vimmerby
Uppfödare: AB Hornline, Västervik

180801
Har alltid haft humöret emot sig men känns fräsch och fin i jobben. Han behöver dock ha lite tur med positionerna och han startar härnäst på Romme på söndag.

180703
Var helt ok hemma på Rättvik i Hästägarecupen på en opassande banan. Han var sedan ute på ett varv vilket jag trodde skulle passa bra och han gick helt ok men kom lite i ingenmansland och då tar han inte i lika som när han är med där framme. Han får starta på och känns fantastiskt fräsch och fin.

180601
Var grym senast och det är synd att han gör sådana insatser så sällan. Han är en humörshäst som får starta när det finns passande lopp men jag har inte hittat något riktigt bra.

180502
Har faktiskt gjort riktigt bra lopp och på Rättvik fick han gå i dödens och det var ett av hans bättre lopp på länge. Han känns fräsch och fin så han får starta på.

180401
Gjorde ett av sina bästa lopp på Bergsåker trots att han var oplacerad men det var små marginaler som gjorde att han inte var bland de tre. När Jorma körde gick han helt ok men det gick för långsamt för honom. Jag hoppas att poängen räcker till den 8:e.

180302
Gjorde det helt ok som tvåa och fick gå i dödens vilket inte är hans likör. Han gav inte upp så det var positivt och det har inte funnits några lämpliga lopp efter det. Därför blir det lite långt mellan starterna men han känns fantastiskt fin i jobben.

180206
Har fått rejält med annan träning och gått mycket på styrkebanan så det ska bli intressant att se. Han känns jättefräsch och fin och startar på Romme den 9:e så jag hoppas att det ger resultat.

180101
Har det inte varit riktigt samma tryck i de senaste starterna så vi tog beslutet att han bara ska gå i styrkebanan en månad och se om han kommer på andra tankar. Han känns väldigt fräsch och fin men får helt annan träning nu.

171201
Varvar prestationerna lite och har inte haft någon passande bana. Senast skakade han i bakknäna vilket han aldrig gjort tidigare men han känns fin hemmavid. Han får starta på i vinter och härnäst på Bollnäs den 9:e.

171103
Var fantastiskt fin senast och kämpade tappert till andraplatsen. Han har varit lite tjock i ett ben och haft en hovböld så han har inte startat på ett tag men allt är bra nu och han har tränat på fint. Han startar till veckan med bra förutsättningar så det blir intressant att se.

170929
Tycker jag har gått bra på slutet men senast var det helt lönlöst från spår åtta. Formen är på topp och nu siktar vi på att starta under marknadstravet på Rättvik.

170831
Kom aldrig till i lördagsloppet på Romme men tränar bra efter det. Han var helt ok som tvåa idag och han får starta på.

170801
Har faktiskt bra form och senast gick han i mål med mycket sparat. Han känns klart uppåt och får prova Lördagsloppet på lördag. Vi hoppas att han har flyt och kan tjäna en fin slant.

170703
Har inget flyt med lägena men nu när han har form och känns jättefin så hoppas jag att vi har lite flyt i loppen för då kan han dyka upp långt framme.

170601
Blev det lite fel för hemma på Rättvik när han blev utknuffad i tredjespår och då struntade han i det. Vi tar nya tag på Örebro idag.

170501
Var fantastiskt bra i lillcomebacken på Romme efter miljöombyte. Det var väldigt roligt att känna igen den gamla Calvados och han har tagit loppet på rätt sätt så han startar på fredag igen.

170331
Fick en riktig genomkörare i måndags då vi körde 1.18/1600 m och det känns som att han behöver ha ett till sådant jobb innan vi tittar i propositionerna.

170301
Trivs väldigt bra uppe hos Eva och är väldigt taggad för dagen. Han ska få några veckor till innan vi kollar i propositionerna.

170202
Var en besvikelse senast och han tar inte riktigt i för fullt i loppen. Vi har bytt miljö och annan träning så får vi hoppas att det blir mer drag i honom för han känns väldigt fräsch och fin.

170101
Agerar lite ojämnt och är humörbetonad. Senast på Bollnäs var det ett klart fall framåt och det känns som att formen är på väg tillbaka igen.

161202
Var ute i monté och misslyckades och har blivit behandlad i båda framknäna efter det så han tar det lugnt en period. Tanken är att starta på Solvalla den 14:e.

161101
Är inte alls så tokig men förstod inte riktigt grejen när vi startade i monté. Han såg väldigt fin ut och senast kom vi aldrig in i loppet. Han känns jättefin för dagen och kommer att starta i monté på fredag igen.

161004
Fick en sårskada och blev struken så han blev borta ett tag. Han tappade dock inget utan var jättefin på Rättvik och det känns som han börjar hitta formen igen så han får nog en bra höst.

160905
Blev det helt fel för när Linda körde på Bollnäs men han kändes jättefin och startar på när tillfälle ges.

160802
Var struken för en liten sårskada näst senast och behövde loppet senast men trots ett dåligt läge gick han bra. Han ska vara klart bättre på lördag och vi hoppas på lite flyt.

160630
Har hittat en bra form igen och har gått bra på slutet. Senast gick det väldigt fort till slut och han sprang det han kunde. Nästa uppgift blir på Eskilstuna imorgon.

160531
Gjorde ett kanonlopp på Bollnäs men var desto sämre på Romme utan att jag riktigt vet varför. Han får ta det lite lugnt och ladda om batterierna så tar vi dem om ett par veckor igen.

160502
Var fantastiskt bra på Solvalla men näst senat blev det positionsbekymmer. Formen är på topp och han får starta på i vår och sommar.

160331
Gjorde ett bra lopp efter lite kortare vila på Romme och var ännu bättre på Solvalla senast. Formen är på topp och hittar vi något bra lopp kan segern snart sitta där.

160229
Fick en liten paus och träningsperiod och känns jättefin igen. Han gick ett banjobb i fredags och tanken är att starta på Romme den 9:e.

160203
Felade tyvärr när vi provade V75 och blev lite störd direkt från start. Senast fick han ett tufft lopp så det är inget att säga om. Nu har vi valt att ställa av honom en stund och han får gå en riktig träningsperiod en månad och återkommer i mitten av mars.

160102
Har hittat en riktig toppform och har gjort det jättebra på slutet. Vi kommer att testa v75 och jag tror inte han gör bort sig.

151202
Har gått jättebra på slutet och nu när han håller den fina formen får han starta på under vintern.

151101
Kom inte riktigt till näst senast men känns jättefin i träning och fick utdelning sist när han gick nytt rekord och avslutade jättebra. Jag hoppas han kommer med på Gävle den 12.e för då är det passande förutsättningar.

151001
Har gått jämnt och bra på slutet men blev lite generad, därav galoppen. Det är inga fel på honom utan han startar när det finns lämpliga lopp.

150903
Har dåligt med poäng och har inte kommit med i lopp men senast gick han bra från ett tråkigt läge. Han är klart på gång och ska ses med chans nästa gång han startar.

150806
Hade lite trafikproblem på Hagmyren men gick bra och tyvärr blev det galopp senast. Han har dåligt med poäng men känns klart fin i jobb så vi letar nya lopp.

150706
Har gjort hyggliga lopp på slutet men senast fick han dödens och det gillar han inte men höll farten på ett bra sätt. Han känns fin fördagen och starar på Hagmyren på lördag.

150602
Hade inget roligt läge på Solvalla utan galopperade när vi kom in i doseringen. Han känns jättefin för dagen och är värd att bevaka framöver och det känns som han har utvecklats ett snäpp i år.

150502
Har varit jättefin i de två starter han gjort i år så vinterträningen har gjort sitt. Senast gick han en rejäl långsida och tanken är att han startar här hemma igen den 16:e.

150401
Har fått jobba på riktigt rejält hela vintern och han känns smidigare och bättre hela tiden. Han har gått något rejälare jobb inför årsdebuten på Rättvik den 7:e och det ska bli intressant att se hur han är när det blir allvar. Av jobben att döma känns det som han har blivit mognare.

150302
Har fått mycket backträning och behöver tempo i kroppen. Han känns fin men ska få några rejäla genomkörare innan vi tänker på start .

150202
Hängde på en töm senast och är åtgärdad så han har tagit det lite lugnt. Han går in i en träningsperiod och får mycket mängd under hela februari minst.

150107
Har inte fått till det på slutet men tränar klart bra och känns stark och rejäl. Vi startar på och hoppas att det släpper och det känns som han har haft lite oflyt.

141205
La vi om träningen lite på men han var lite halvseg i senaste starten. Han bör dock ha gått framåt med det och vi anmäler så fort som möjligt igen.

141101
Galopperade från start senast utan att jag riktigt vet varför men han gick klart bra efter det. Vi har kollat upp honom men inte hittat några fel så vi ska lägga om träningen lite så han får gå galoppintervaller i sanden så får vi se om han höjer sig ett snäpp.

141002
Har inte haft något flyt i de senaste starterna och åkte även på en liten reaktion i ett bakben så jag fick stryka honom. Som tur var, var det inget allvarligt så vi har jobbat lite lugnt igen och han känns jättefin.

140831
Var ute i E3-revanschen och blev kvar bakom en iskall rygg vilket var surt för han kändes jättefin. Han startar snart igen och jag hoppas att han får visa sitt kunnande.

140804
Var jättebra i senaste starten och känns på gång igen. Han har lite klent med poäng men startar så fort tillfälle ges.

140702
Var sig inte alls lik senast men hade en släng av något infektionsaktigt för han hade hög puls efter loppet. Nu känns han åter bra i träning och jag ska anmäla till Örebro den 10:e.

140602
Var inte alls lika spänstig på Romme så jag har lagt om träningen lite och även ändrat på utrustningen. Han ska få något skarpare jobb innan vi anmäler igen.

140502
Var jättefin vid segern på 1600 meter och barfota runt om men tappade spänsten lite vid temposkärpningen gången efter och galopperade. Han ska få en liten paus och ladda batterierna till den 19:e på Romme.

140401
Tycker jag har gjort det jämnt och bra i de starter han varit ute i och det känns som han kommer allt mer för varje lopp. Tanken är att han ska få lite snabbhet i benen och får gå ut på 1600 meter och eventuellt barfota.

140304
Tycker jag har gjort två bra lopp och senast fick vi en tuff tryckare men han höll riktigt bra. Det känns som han går framåt med loppen i kroppen och jag försöker starta med tre veckors mellanrum så blir det nog bra framåt sommaren.

140202
Gick ut och debuterade och gjorde det på ett riktigt bra sätt även om han var lite trög. Han får göra några starter framöver och han är under kraftig utveckling.

140101
Är sig lik igen och har gått ett jobb efter 1.20/1600 m. Planen är att starta när det kommer ett treåringslopp i närheten men just nu är det lite tunt med passande lopp.

131202
Var inte riktigt till sin fördel i kvalet men känns stark och rejäl. Det kan eventuellt bli en start i slutet av året.

131102
Blev lite sliten och fick ta det lite lugnt en period men känns nu lika fin som han brukar. Det blir kval den 9:e.

131001
Gör allt som han ska och vi har kört 1.23/1600 som snabbast. Det blir eventuellt kval i november.

130904
Sköter sig exemplariskt och sänker tiderna hela tiden. Han springer 1.25 utan att pressas och det blir eventuellt kval i november.

130802
Gick premielopp och gjorde det på bästa tänkbara sätt. Han känns klart bra i jobben efteråt och vi ligger runt 1.28-tider.

130701
Känns jättefin för dagen och vi planerar att köra premielopp den 15:e. Vi har kört 1.30 med lätthet.

130601
Är i full gång igen efter kastrationen och går premietider för dagen. Tanken är att köra premielopp i mitten av juli.

130501
Är kastrerad nu och har tagit det lugnt en period. Han ska börja gå tempo igen i mitten av månaden.

130402
Går sina rutinjobb och är klart bra. Vi ligger runt 1.35-tider.

130228
Har gått en hel del intervaller och har kommit ner på 1.40-tider. Han känns klart bra för dagen men är fotfarande lite ängslig.

130203
Sköter träningen på ett riktigt bra sätt och gör det vi begär. Han har varit nere på 1.45-tider.