Laddad för hemmaplan

Nu var det en stund sedan vi skrev här på hemsidan. Hästarna har gjort det bra och det var lite surt att John Joep inte fått vinna men förhoppningsvis kommer det. Även Husar Norrgård var trea på ett bra sätt så de levererar bra placeringar utan att få vinna. I lördags tog vi en liten tripp till Åland men hästarna passade inte riktigt på banan utan fick dåligt fäste. De gjorde ändå bra lopp och det var en trevlig utflykt. I tisdags hade jag en bra dag och det var surt att Alberto Ray inte fick sätta nosen först.
Ikväll är det tävlingar hemma på Rättvik och vi selar ut:
Subaru Princess (lopp 1) som skötte sig bra i debuten. Det finns viss galopprisk men jag vill gärna att hon sköter sig och får lite rutin innan man vågar tro helhjärtat på henne. Det är alltså ett snällt upplägg som gäller men sköter hon sig kan hon vara en platsrysare. Hon går med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
Åstas Gotthard (lopp 4) är åtgärdad efter senaste starten och behöver säkert loppet. Han är även uppanmäld så jag kör snällt för att se att han fungerar fullt ut för det har han inte gjort på slutet. Han är bra i grund och botten men det har inte riktigt stämt på slutet. Han går med skor runt om, Open-eye och vanlig vagn.
M.T.Knight Rider (lopp 6) gör alltid bra lopp men kom aldrig in i det senast då det blev dåligt tempo i långloppet på V75. Han gick dock med full fart över mål och måste ha smyglopp för att komma till sin rätt. Han har en missvisande rad men läget är tråkigt så vi hoppas på en fin peng. Han går barfota runt om, med Can’t-see-back och jänkarvagn.
På måndag åker vi till Gävle med:
Miss Mandy (lopp 2) som blev lite generad i första sväng och galopperade senast. Hon känns jättefin i jobben men måste smyga från det här läget. Med klaff kan hon vara en platsrysare. Hon går med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
Juni Roadrunner (lopp 5) passade inte bann åt senast och hon blev trött lite för tidigt. Hon har tagit loppet och resan bra så hon får starta igen. Lång distans har vi inte provat förut och hon måste smygas. Med lite flyt kan hon få med sig en fin slant. Hon går barfota runt om, med norskt huvudlag och jänkarvagn.
Short Circuit (lopp 8) svarade för en gedigen insats senast och bör ha gått framåt rejält med det loppet. Nu har han bakspår på tillägg vilket sätter ner chanserna men vi får hoppas på bra tempo och ryggar för då kan han ändå vara en platsrysare. Han går barfota runt om, med Can’t-see-back och vanlig vagn.
På torsdag blir det Bergsåker med:
Papaya Roadrunner (lopp 4) blev lite för rullig i första sväng senat och galopperade. Hon gjorde en bra upphämtning även om det ebbade ut lite till slut. Hon känns fin i jobben och har ett passande spår så hon kan vara bland de tre. Hon går barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn.