Lugnt efter fin midsommar

Midsommarhelgen var trevlig och vi började med Miss Mandy som var trea på midsommarafton. Hon har gjort jättefin insatser på slutet och står på tur för en seger. På midsommardagen gjorde M.T.Knight Rider ett kanonlopp och han är en riktig hedersman som alltid levererar. Jag fick även köra väldigt fina hästar den dagen och det var extra kul att vinna med Stommens Berta som jag körde en hel del förra året. Den här veckan har annars varit lugn och vi har fått återhämtat oss lite i värmen och fokuserat på arbetet.
Idag åker vi till Bergsåker med:
Västerbo Isolde (lopp 3) som tränar bra men har svikit i lopp. Nu möter vi enbart ston och har ett kanonläge men jag vill först och främst se att hon fungerar i lopp innan jag vågar tro på henne igen. Hon går barfota bak, med norskt huvudlag och jänkarvagn.
Husar Norrgård (lopp 4) har varit jättebra på slutet och vann tämligen enkelt senast. Nu är det lite hårdare motstånd och kort distans men jag har en häst i bra form och läget är bra så vi får se hur långt det räcker. Han går barfota bak, med öppet huvudlag och vanlig vagn.
Imorgon åker vi till Hagmyren med:
Åstas Gotthard (lopp 4) presterade inte lika bra senast som tidigare men det kan bero på att det var hemmaplan och lita andra småsaker. Han känns jättefin efter den starten så det ska bli intressant. Han är startsnabb så jag provar en bit från början och han kan vara bland de tre. Vi kör barfota bak, med helstängt huvudlag och jänkarvagn.
På måndag är det tävlingar hemma på Rättvik och då selar vi ut:
John Joep (lopp 1) som inte riktigt fattade grejen när jag vände upp senast och det blev lite snävt så han galopperade. Han gjorde ett jättebra lopp efter det och har bra fart men är lite valpig. Felfri kan han vara långt framme. Han går med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
Åstas Ingegerd (lopp 7) har jag kört 1.38 med som snabbast och hon är med och lär. Det är en jättefin travare som vi ska testa hur långt kommen hon är. Jag siktar i första hand på att få runt henne felfritt så får vi se hur långt det räcker.