Två segrar förra veckan

Det blev två segrar till stallet under förra veckan och först ut var Västerbo Jolene som årsdebuterade på bästa sätt. Jag har känt att hon var väl förberedd men att hon skulle göra ett sådant lopp i årsdebuten var bättre än jag tänkt mig. Short Circuit gjorde även han bra ifrån sig och vann med fem längder från dödens. Plötsligt händer det! Jag har väntat ut honom och han har behövt tid att växa i sin stora kropp så det var roligt att han fick en seger. Även Åstas Gotthard gjorde ett kanonlopp som trea på nytt rekord men mest glädjande var att han inte visade några men efter olyckan utan fungerade perfekt, även i trånga situationer. Jag vill även nämna Prins Norrgård som var femma och avslutade som en raket så det känns att stallet är på gång nu.
Det blir lite lugnare med starten den här veckan och på onsdag selar vi ut Tina Gel (lopp 5) med Linda i sulkyn hemma på Rättvik. Hon har dragits med några konstiga fel utan att vi hittat orsaken men nu har vi fått bukt med det och hon känns fin i jobben. Hon fick innerspår vilket inte var så kul men det viktigaste är att hon visar att hon fortfarande vill tävla. Hon kommer att gå med skor runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.
Även Åstas Ingegerd ska kvala och Guli Smilla kommer att gå premielopp.
På söndag blir det sedan V75 på Romme och först ut är Västerbo Jolene (lopp 5) som var så fin i benen efter årsdebuten så jag passade på att anmäla till V75 när det nästan är hemmaplan. Hon bör ha gått framåt med senaste loppet men möter hårdare motstånd nu än tidigare. Jag ligger därför lite lågt men vet samtidigt att jag har en bra häst. Nu blir det första gången med urryckare och hon går med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
Juni Roadrunner (lopp 8) körs av Emil Eriksson och hon börjar hitta storformen efter två bra lopp på slutet. Senast gick hon jättebra som fyra och hon kommer tillbaka gång efter gång. Nu står hon helrätt inne i loppet men det måste klaffa för att hon ska få en bra slant. Hon kommer att gå barfota runt om, med norskt huvudlag och jänkarvagn.
Till sist vill jag önska alla er en riktigt Glad påsk!