Varit på utbildning

Det var ganska så lugnt förra veckan men jag var på kurs under tisdagen och onsdagen som heter “Ledarpraktikanten”. Där får vi lära oss om hållbar travsport och vi är några tränare som deltar. Det är väldigt intressant och vi har ett bra utbyte med varandra. Det är mycket fokus på hur vi kan rekrytera ny personal och ta hand om våra hästägare.
I lördags var vi i Romme och tävlade och nu var hästarna sig lika igen. Det var väldigt skönt att Husar Norrård fick visa att han är bättre än vad han visat tidigare och han gick riktigt bra till slut trots en tung inledning. Åstas Gotthard trodde jag att jag skulle vinna med in på upploppet men han blev utkontrad i sista steget. Han sänkte ändå rekordet och gick jättebra så jag är väldigt nöjd över att hästarna presterar igen. På fredag kör vi hemma på Rättvik och då ska John Joep (bilden) kvala. Det är kul när treåringarna visar framfötterna. Dessutom startar Miss Mandy (lopp 2) som kvalade på ett jättebra sätt och har bra fart i kroppen. Hon kan dock hetsa upp sig lite så det är felfritt och ett snällt lopp som gäller. Om det stämmer kan hon dyka upp långt framme. Hon kommer att gå med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
Tina Gel (lopp 8) gick hyggligt när Linda körde men det blev inget tempo på mellanvarvet och det missgynnade henne. Nu fick vi ett bra smygläge men det viktigaste är att hon går till slut och fortfarande tycker att det är roligt att tävla. Hon känns bra i jobben men ska visa det i lopp också. Eventuellt blir det barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn.
Joffrey (lopp 11) kom inte till senast på Hagmyren men gick helt ok. Nu får vi hoppas på tempo och bra ryggar och då är jag inte främmande för att han kan vara långt framme. Han går med skor runt om, “open-eye” och jänkarvagn.