Se på Mig

180701sepamig
Sto född 2014-05-21                                       Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike
e. Järvsöviking
u. Lundås Emelie
ue. Rigel Jo
Ägare: Stall Blågul
Uppfödare: Marie Rohlin & Sören Nygårdh
svensktravsport

181206
Hade tränat jättebra inför starten på Bollnäs men gav upp alldeles för tidigt och den enda orsaken vi kunde hitta var att muskelvärdena var lite förhöjda. Hon får nu ta det lite lugnare en period och återkommer som femåring.

181106
Var jättefin på Bollnäs men behövde loppet eftersom hon inte hade startat på ett tag. Nu har hon väldigt klent med passande lopp innan Bollnäs den 22:e så vi tränar på inför det. Hon känns väldigt stark och rejäl i jobben men eventuellt blir det sista starten för i år.

181003
Hade lite feber när hon skulle starta på Bollnäs så hon fick stå över lite. Nu känns hon jättefin i träning igen och startar på lördag. Hon får sedan göra någon start till innan det blir vinterträning.

180903
Har haft en hovböld som varit svår att få bukt med men senaste tiden har hon varit jättefin i träning så nu siktar vi på start på Bergsåker på onsdag.

180801
Blev alldeles för ivrig efter defileringen senast och var inte alls sig lik. Jag fick henne aldrig att lugna ner sig så därför galopperade hon i uttagningen till Derbystoet. Det var surt för hon har skött sig exemplariskt hela året. Hon har sedan haft lite problem med en hovböld så hon fick ta det lite lugnt och vi laddar nu för hösten.

180703
Har varit jättebra och gick en kanontid på Rättvik under midsommar. Hon var sedan inte lika fin och det är troligtvis en hovböld som har stört henne så det blev ingen start på Hagmyren. Nu siktar vi mot Derbyuttagningarna den 15:e.

180601
Fick gå ett rejälare jobb inför Sleipner Cup-finalen men tyvärr hade det gått lite för långt mellan starterna. Hon blev fyra på 28,2 så det är inte mycket att säga om men nu ska jag försöka ge henne två lopp innan Derbyuttagningarna.

180502
Har bra inställning när det blir tävling och var så fin i Bollnäs. Nu siktar vi på Sleipner Cup-finalen och hon fick en liten uppfräschning efter senaste loppet med tanke på det.

180401
Gjorde en fin årsdebut och det är inte många hästar man känner på att vinterträningen gett sådan utveckling. Jag har även kunnat lätta henne och längt checkremmen och hon var bra som tvåa mot äldre hästar på en opassande banan senast. Nu siktar vi in oss på ett lopp mot jämnåriga ston på Bollnäs den 13:e och hon blir väldigt intressant framöver.

180302
Har vi kört ett rejälare banjobb runt 1.31/1600 m med på ett jättebra sätt. Hon har gått framåt rejält i vinter så det blir väldigt intressant att se henne i år och hon årsdebuterar på onsdag.

180206
Sköter jobben på bästa tänkbara sätt och känns väldigt fin för dagen. Årsdebuten är inplanerad till mitten av mars.

180101
Går vinterträning nu och har lagt på sig muskler och både känns och ser väldigt fin ut. Tanken är att komma igång i mars, april.

171201
Har börjat sin vinterträning efter en liten pust och uppfräschning. Hon känns fantastiskt fin för dagen men det är bara rejäla turer som gäller för henne.

171103
Har vi fräschat upp och gett en riktig rundsmörjning inför vinterträningen och hon är riktigt laddad för dagen. Det ser fantastiskt bra ut inför nästa säsong.

170929
Var fantastiskt fin i finalen i norska Kriteriet som femma på 28,5. Hon fick hårda lopp och blev lite sliten så vi har behandlat upp henne och beslutat oss för att hon får det lite lugnare och sedan blir det vinterträning.

170831
Har tagit till sig varje lopp och utvecklas kraftigt varje gång. Hon är en fantastiskt trevlig individ och det blir väldigt intressant med norska Stokriteriet för jag tycker det känns jämnare än det svenska.

170801
Fick lite stänk på sig på Hagmyren i första sväng men gick jättebra efter galoppen och hon var jättefin i Kriteriekvalet så nu siktar vi på finalen den 13:e.

170703
Var jättebra på Rättvik då hon gick bra hela vägen. Hon är förnuftig och travsäker och känns som en riktigt fin häst. Tanken är att starta på Hagmyren den 16:e och sedan gå ut i försök till Kriteriestoet.

170601
Har tränat riktigt lovande och känns jättefin så vi siktar på att göra debut på Bollnäs den 3:e.

170501
Var jättefin i kvalet och skötte sig superbra. Hon blev behandlad efter det men siktet kvarstår på att debutera i slutet av maj.

170331
Ska kvala när vi har premiär här hemma och efter det ska vi kolla upp henne ordentligt. Om allt fortsätter i den takt vi vill kommer det att bli start i slutet av maj.

170301
Har vi kört runt 1.30 med på ett bra sätt och fortsätter det så här är tanken att hon ska kvala i april.

170202
Har varvat mängdträning med banjobb var fjortonde dag och hon springer 1.40 på väldigt lätta ben och det känns som det är lite extra.

170101
Är en väldigt trevlig och fin häst som gör allt rätt och vi kommer att bygga upp henne under januari och februari.

161202
Är en jättehärlig individ som gör allt man begär. Vi ligger bara runt 2.00-tempo och bygger upp henne.

161101
Har gått mycket mängdträning och verkar trivas med tillvaron för närvarande. Hon är en väldigt positiv häst som tar åt sig träningen på bästa tänkbara sätt och vi fortsätter att bygga ett tag till.

161004
Skötte premieloppet galant och blev klart mycket bättre efter det. Det går åt rätt håll och hon är en jättefin travare som har mycket fart i sig. Nu blir det en period med mest mängdträning.

160905
Har skött träningen på bästa sätt mellan växtperioderna. Hon är en fartfylld dam som har lätt för sig och tanken är att köra premie i början av september.

160802
Har faktiskt utvecklats riktigt bra och jag har kört 1.55 med henne. Hon kommer att gå premielopp den 27:e augusti.

160630
Kom in i en liten växtperiod så det går lite upp och ner för henne. Hon har dock en otroligt fin teknik så siktet är inställt på premie i månadsskiftet.

160531
Kommer allt mer och går framåt för varje jobb. Hon går premietider redan nu men ska finslipas lite.

160502
Är en jättefin häst med en otrolig stam och hon är såklart jätteintressant. Hon har väldigt lätt för sig men är inte så långt kommen tempomässigt.