Seger för Tjasse igår

Hästarna fortsätter att gå jämnt och bra men tyvärr har det inte blivit några fler segrar sen sist. Miss Mandy var jättebra som tvåa och hon har ju varit lite överambitiös i träning men i loppen sköter hon sig helt perfekt nu så det ser intressant ut. Även Husar Norrgård var tvåa efter en snöplig målfotoförlust. Jag vill även lyfta fram M.T.Knight Rider som gjorde det bra efter långt uppehåll trots tredjespår sista 800. Tjasse (bilden) och Prins Norrgård tog en varsin femteplats och det är roligt när de äldre kommer tillbaka trots att man nästan räknat ut dem. Tjasse ligger mig extra varmt om hjärtat och han hade ju tävlat i hoppning innan han var femma och igår var det dags för dressyrtävlingen och då slog han till med seger i sin klass!
Nästa vecka tävlar vi i dagarna tre och först åker vi till Färjestad med
Miss Mandy (lopp 2) som har skött sig bra i loppen och var jättebra senast efter att ha fått lucka för sent. Hon är ingen startkatapult än men jag hoppas vi kommer ner i slagläge. Hon är en fin häst som jag tror kan rekordsänka en bra bit. Hon går med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
Västerbo Jolene (lopp 9) var sig lik senast på Eskilstuna men fick för långt fram. Hon gick ändå 1.12 sista varvet så jag kan inte begära så mycket mer. Nu har vi ett chansartat läge så vi måste ha jättemycket tur. Vi kör med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
På tisdag selar vi ut två hästar hemma på Rättvik:
Short Circuit (lopp 1) strulade det för direkt från start senast och sedan galopperade en konkurrent framför i sista sväng men han gick hyggligt ändå. Han behöver mer tempo i sin stora kropp men är inte så tokig. Läget är bra men jag ligger lite lågt och kan han vara trea, fyra är jag jättenöjd. Han går med skor runt om, halvstängt huvdlag och jänkarvagn.
Joffrey (lopp 8) var inte till sin fördel när han skulle starta senast så jag tog det säkra före det osäkra och strök honom. Han känns fin i jobben men behöver ha lite tempo för att komma till sin rätt. Han är bättre än raden så med lite flax kan han vara bland de tre. Vi kör med skor runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn.
På onsdag blir det Romme för:
Rally Frans (lopp 7) som hade en slänga av hosta senast och blev struken. Han tränar jättebra hela tiden så jag hoppas att han sköter sig. Tyvärr fick han spår 12 men han står annars helrätt inne i loppet så med lite klaff kan det räcka långt. Han går med skor runt om, helstängt huvdlag och jänkarvagn.