Vi är tillbaka!

Nu är vi tillbaka här på hemsidan efter ett litet uppehåll. Vi kommer fortsättningsvis att veckovis rapportera vad som har hänt och kommer att hända. Året har börjat lite sisådär och även om hästarna har gått hyggligt och tagit många fina placeringar så har segrarna tyvärr uteblivit. Hedershästen M.T.Knight Rider fick dock vinna vilket var kul.
Vintern uteblev ju nästan helt så stallet har inte haft den rätta formen som vi alltid brukar ha varje vinter. Positivt är dock att tvååringarna har kunnat träna på ordentligt och allihop känns riktigt fina för dagen. De ligger betydligt längre fram än tidigare år känns det som.
Nu ser vi fram emot våren och det är många som ska ut och debutera vilket känns intressant.
Corona-viruset har tagit landet i ett järngrepp och vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Imorgon är det årspremiär hemma på Rättvik och vi kommer då självklart att hålla hästägarerummet stängt. Från stallet selar vi där ut
Yarras Saga (lopp 1) som har tränat på efter senaste starten och känns jättefin i jobben. Jag vill dock se att hon fungerar i lopp innan jag vågar säga allt för mycket. Utrustningen blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.
Västerbo Isolde (Lopp 3) har tränat på en längre tid och det känns som hon är väl förberedd. Hon behöver säkert lopp i kroppen men är bra i grund och botten. Det känns som att hon kommer att göra ett bra lopp men vi får se hur långt det räcker. Hon går med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.
Juni Roadrunner (lopp 4) gick riktigt bra senast och det känns som att formen infunnit sig efter att vi ryckt skorna. Nu hoppas vi på lite överpace och då kan hon vara långt framme. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag.
Husar Norrgård (lopp 5) har dragits med halsproblem och blev därför struken senast. Nu känns han fin i jobben och han är stark och rejäl men jag vill att han ska gå hela vägen in i mål och fungera. Han går med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.
Harnsta Nenne (lopp 7) har fått lite annan träning och gått mycket dressyr så får vi se om vi kan få honom på andra tankar. Det finn väldigt mycket fart men han har stora bekymmer att gå felfritt. Han går med skor urnt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.
Rally Frans (lopp 9) har inte haft marginalerna på sin sida de två senaste starterna men gått med full fart över mål båda gångerna. Om han öppnar lika bra som på slutet är jag sugen på att köra i ledning och han kan dyka upp långt framme. Här blir det skor runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag.
På fredag åker vi till Bollnäs med:
Short Circuit (lopp 2) som gick godkänt senast även om han inte var lika fin som gången innan men det berodde på lite utrustningsstrul. Han känns travsäker och lättplacerad och får säkert en fin slant och han kan nog vara bland de tre. Han kommer att gå med urryckare för första gången och det blir skor runt om, vanlig vagn och can’t-see-back.
Åstas Gotthard (lopp 7) fick inga men efter incidenten senast och nu är det bra förutsättningar med kort distans och bra läge bakom bilen. Han är startsnabb och kommer vi till ledning vill jag gärna köra där. Jag tror det kan bära riktigt långt. Eventuellt blir det första gången med jänkarvagn och han går med skor runt om och helstängt huvudlag.