Formen är fortsatt fin

Husar Norrgård gick jättebra på Bergsåker som trea på 13,9 och jag vill även lyfta fram John Joep (bilden) som också var trea på Rättvik på 17,4. Det var ett ryckigt lopp men jag tycker att han visar bra uppfattning så det bådar gott för framtiden. Jag trodde mycket på Åstas Gotthard på Hagmyren men laddade upp honom lite för mycket innan så det blev galopp direkt. Jag tycker ändå att hästarna levererar även om segrarna saknas. Det känns fina och det är det viktigaste. Sedan att unghästarna startar och går bra är alltid extra roligt.
Idag åker vi till Gävle med:
Juni Roadrunner (lopp 4) som gick helt ok senast. Nu är det bättre förutsättningar med framspår och kort distans och jag vill gärna prova henne i ledning. Vi har kanske spår lite långt ut på vingen för att komma till spets men formen är bättre än raden så det känns intressant. Hon går barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn.
Yoyo Gel (lopp 5) gick bra senast men det viktigaste är att köra felfritt. Hon har bra fart för klassen men måste sköta sig i första hand. Hon går med skor runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn.
På måndag selar vi ut två hästar hemma på Rättvik:
Tjasse (lopp 5) fick tyvärr bakspår på tillägg över kort distans. Vi får bara hoppas att vi har lite tur med positionerna så att han kan knipa åt sig en peng. Han går barfota runt om, med helstängt huvudlag och vanlig vagn.
M.T.Knight Rider (lopp 9) gör alltid sitt i loppen och gick bra senast också. Han dras tyvärr med dåliga lägen nästan hela tiden men blir det körning och vi har tur med ryggar kan han vara en platsrysare. Han går barfota runt om, med norskt huvudlag och jänkarvagn.