Prover utan anmärkning

Jag har tagit hals- och blodprov på samtliga som inte har presterat i lopp men inte hittat några direkt fel. Jag kollade också med vår höleverantör om det var några avvikelser där och eventuellt har det varit lite mer protein i höet vilket kan vara förklaringen till att det inte varit samma tryck i hästarna. Det är konstigt när det kan ändra sig så mycket på bara 10 dagar så därför ville jag gå till botten med det. Papaya Roadrunner och Joffrey presterade inte alls på Hagmyren men Prins Norrgård gick bra som fyra i ett tufft P21-lopp. Igår kvalade Miss Mandy (bilden) på ett bra sätt med 1.18 sista varvet och hon skötte sig jättebra. Rally Frans var femma vilket var helt ok och han kunde inte riktigt vara med i temposkärpningen efter en långsam inledning på loppet. Den här veckan har vi två hästar till start och det är på lördag på Romme:
Husar Norrgård (lopp 2) har vi inte hittat någon orsak till galoppen senast men han känns bra i jobben och är klart bättre än vad han har visat. Nu byter jag till helstängt huvudlag och det blir även barfota bak men han måste i första hand sköta sig innan jag vågar tro på honom.
Åstas Gotthard (lopp 6) var bra senast på nytt rekord och gick jättebra till slut. Nu fick vi ett tråkigt läge vilket drar ner förhoppningarna men han känns såpass fin i jobben att han kan vara en platsrysare om det klaffar. Han går med skor runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.