Tävling i dagarna tre

Det har varit ganska så lugnt den här veckan också men i fredags hade vi ett gäng ute hemma på Rättvik. Det var dock lite tråkigt att banan var så dålig när det var så fina tävlingar men John Joep skötte kvalet galant och kändes jättefin. Han gick en bra tid med tanke på banan och nu siktar vi på debut i slutet av månaden. Det finns ett fåtal andelar kvar i honom så passa på att vara med i en fin starthäst! Även Miss Mandy skötte sig bra i debuten. Hon gick felfritt och huvudsaken var att hon skulle sköta sig. Det är ju lite nerver i henne så jag var klart nöjd och hon gick 18,7. För Joffrey och Tina Gel var banunderlaget opassande så där tar vi nya tag. Det blir full fart ett par dagar nu och idag startar vi en kvartett på Hagmyren.
Husar Norrgård (lopp 1) skötte sig bra senast och kändes stark och rejäl. Felfri kan han vara långt framme. Han går barfota bak, med öppet huvudlag och vanlig vagn.
Åstas Gotthard (lopp 5) var det lite surt att han inte fick sätta nosen först senast. Han känns fin efter det men har ett chansartat läge nu. Han känns såpass stabil och rejäl att han ändå kan vara bland de tre igen. Han går med skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn.
Tjasse (lopp 7) har inte startat på ett tag men var faktiskt med i en hopptävling i fredags så han är mångsidig. Jag har kört ett jobb efter 1.28/1600 m på ett bra sätt men han behöver säkert lopp i kroppen så tjänar han pengar är vi nöjda. Han går barfota runt om, med norskt huvudlag och vanlig vagn.
Rally Frans (lopp 8) gick bra senast men det blev inget tempo på mellanvarvet. Går han felfritt och vi får bra ryggar ska han vara bland de tre men det måste klaffa. Han går med skor runt om, Can’t-see-back och vanlig vagn.
På måndag åker vi till Romme med
Yoyo Gel (lopp 1) som har problem från start men nu hoppas jag att springspår ska fungera. Hon har bra fart i sig men måste gå felfritt i första hand. Vi kör barfota runt om, med helstängt huvudlag och vanlig vagn.
Papaya Roadrunner (lopp 3) var det inget tryck i senast på Hagmyren. Hon är humörbetonad så det var inte hennes dag men hon känns jättefin för dagen så jag räknar med en bra prestation. Det är dock några bra emot så kan hon vara trea, fyra är jag jättenöjd. Hon går med skor runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.
Prins Norrgård (lopp 4) gick helt ok i ett tufft P21-lopp senast. Vi hoppas på tempo och bra ryggar för då kan han tjäna en bra slant. Det blir eventuellt barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.
På tisdag bär det av till Eskilstuna med
Short Circuit (lopp 5) som inte har haft några passande lopp på slutet men han har tränat på som vanligt och känns fin. Kort distans och bakspår är inte hans melodi men löser det sig kan han vara en platsrysare. Han går barfota fram, med Can’t-see-back och vanlig vagn.
Västerbo Jolene (lopp 6) hittade vi inga större fel på men det var lite småsaker som gjorde att hon inte var riktigt på topp i V75. Hon känns fin i jobb men har ett dåligt läge. Jag vill se att hon går till slut och är hon som hon ska kan hon runda dem ändå. Hon går med skor runt om, Can’t-see-back och vanlig vagn.